Şcoală de vară la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța(444)


Sub auspiciile proiectului COSMOMAR (“Constanta Space Technologies Competence Centre Dedicated to the Romanian Marine and Coastal Regions Sustainable Development”/„Centru de competență dedicat aplicării tehnologiilor spațiale în sprijinul dezvoltării durabile a zonelor marine și costiere românești”/www.cosmomar.ro), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța (INCDM) va organiza cursurile intensive ale unei Școli de vară axată pe pregătire în domeniul teledetecției și tehnologiilor spațiale cu aplicații în domeniul mediului marin și costier. Această școală de vară va fi organizată la sediul Institutului, din b-dul Mamaia nr. 300, în perioada 22-24 iunie 2015. 

Teledetecția este un instrument extrem de util pentru analiza și integrarea unor volume uriașe de date spațiale de mediu. Componenta de teledetecție a Școlii de vară își propune să ofere instrumentele și capacitățile de a gestiona și analiza datele satelitare în cadrul proiectului COSMOMAR, pentru a veni în sprijinul factorilor de interes din zona costieră în îndeplinirea obiectivelor acestora, precum și în sprijinul studenților și cadrelor didactice universitare, în creșterea nivelului de înțelegere asupra mediului, privit în dinamica lui la scări globale.
Școala de vară COSMOMAR va oferi studenților, doctoranzilor și tinerilor cercetători implicați în domeniul mediului, axați pe colectare și analiză de date spațiale în diferite domenii (geologie, biologie/ecologie, oceanografie) instrumente și competențe de ultimă generație. Cursurile sunt dedicate în principal studenților și cadrelor didactice de la Facultățile de Științele Naturii/Ecologie/Geografie.

Deschiderea oficială a Școlii de Vară COSMOMAR va avea loc luni, 22 iunie 2015, la sediul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța (b-dul Mamaia nr. 300, Constanța, România), la ora 9:15.




jooble.org