Bărbat din Georgia, depistat de poliţiştii de frontieră constănţeni

Bărbat din Georgia, depistat de poliţiştii de frontieră constănţeni(539)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat un cetăţean georgian, care intenţiona să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinaţia finală declarată fiind Germania.

În data de 13.06.2015, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în apropierea frontierei de stat, au depistat o persoană de sex masculin, care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit că este cetăţean georgian, B. ZAZA, în vârstă de 42 de ani, care a încercat să intre ilegal în România, pe jos, venind din R. Bulgaria, cu scopul declarat de a ajunge în Germania.
Bărbatul a mai declarat că după ce a ajuns în Bulgaria, a beneficiat de ajutorul unor taximetrişti bulgari care l-au transportat până în dreptul localităţii Silistra din R. Bulgaria, în apropierea frontierei cu România.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului georgian actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
În data de 14.06.2015, în jurul orei 09.00, cetăţeanul georgian a fost predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
jooble.org