Un nou scandal în USL. Constantinescu cere bani pentru Spitalul Judeţean, Arafat spune ”NU”(858)


Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu (PSD), s-a plâns Comisiei de Abuzuri a Camerei Deputaţilor că Ministerul Sănătății condus de Eugen Nicolăescu (PNL) nu-i răspunde la solicitări și nu-i dă bani pentru investiții. Pesedistul spune că Ministerul nu dă bani pentru tratarea pacienților cu infarct miocardic acut. Nicușor Constantinescu este nemulțumit că deși a cerut încă din mai 2012 aceste lucruri, adică exact atunci când a venit la putere Guvernul Ponta I, Ministerul Sănătății nu a răspuns repetatelor petiții care au venit din Constanța. "S-a solicitat sprijin pentru alocarea de sume pentru pacienții care beneficiază de angioplastie prin cardiologie intervențională", se spune într-un memoriu care a ajuns în Parlament.

De asemenea, CJ Constanța mai acuză faptul că Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei nu se regăsește, în ciuda numeroaselor solicitări făcute de CJ în 2012-2013, în lista unităților selectate pentru derularea programului Acțiuni prioritare pentru tratamentul pacienților critici cu infarct miocardic acut. Nicuşor Constantinescu spune că efectul scăderii sumelor alocate de MS este acela că CJ e nevoit să pompeze tot mai mulți bani. "Diminuarea substanțială a fondurilor primite de la Ministerul Sănătății poate determina un pericol real asupra funcționării în condiții de calitate a sistemului sanitar din județul Constanța", mai spune Nicușor Constantinescu.


Plângerile lui Nicușor Constantinescu față de ministerul Sănătății au ajuns până la Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Parlament, acolo unde secretarul de stat de la Ministrul Sănătății, Raed Arafat, a spus foarte clar că CJ Constanța nu va primi banii pe care îi cere.
La comisie fusese chemat la audieri chiar ministrul Eugen Nicolăescu, dar în locul acestuia s-a prezentat Arafat, care a spus că nu poate crea un precedent cu Constanța deoarece imediat ar începe “bătutul la cap” pentru finanțări în toate părțile, iar ministerul nu are suficiente fonduri, potrivit portalului www.pesurse.ro.


“Constanța a trimis la premier, la președinte, la toată lumea și peste tot ne acuză că nu vrem să-i dăm bani. Deci problema încet-încet se transformă pe capul ministerului dintr-una pur tehnică într-una care devine politică și eu cel puțin încerc să nu se ia o decizie politică pe o problemă care este pur tehnică (...) Problema este că odată creat precedentul, să începem să finanțăm imediat cum apare cineva, înseamnă că pierdem controlul. Dacă ai încălcat regula o dată, noi am scăpat controlul. Asta înseamnă că începe bătutul la cap peste tot, că „Vreau bani, vreau bani, că voi nu vreți să salvați oamenii”, ceea ce nu este adevărat”, a declarat Raed Arafat la audiere.
jooble.org