Chinezisme confiscate în port(526)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind două containere sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, unul cu articole din sticlă şi ceramică, bunuri nedeclarate la intarea în ţară, celălalt cu maşinuţe electrice pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, bunuri cu o valoare totală de aproximativ 609.000 lei.

În data de 09.06.2015, în intervalul orar 12.30 - 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În urma controlului au fost identificate 8.906 de articole reprezentând seturi de pahare şi carafe de sticlă, 3.506 seturi din ceramică fină, 160 buc. cuţite din fier pentru fructe, precum şi 150 buc. cărucioare pentru piaţă din material textil şi metal, bunuri în plus faţă de cele declarate organelor vamale, cu o valoare de aproximativ 121.000 lei.

În aceeaşi zi, în intervalul orar 13.30 – 16.00, o altă echipă comună de control a descoperit, într-un alt container sosit în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea pe adresa unei socităţi comerciale din Bucureşti, 488 bucăți maşinuţe electrice pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 488.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, atât cea nedeclarată, cât şi cea care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni libanezi, unul în vârstă de 47 de ani, celălalt de 37 de ani, ambii cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
jooble.org