Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat –(579)


În perioada 10 - 12 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, organizează faza zonă a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

În această etapă îşi vor arăta cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii şapte echipaje de pompieri descarceratori și paramedici din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău şi Bucureşti-Ilfov.
Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordarea Primului Ajutor Calificat se organizează anual pe trei faze:
Faza I – inspectorat: se organizează la nivelul fiecărui inspectorat judeţean/Municipiul Bucureşti;
Faza a II-a – zonă: se organizează pe şapte zone stabilite prin ordin al inspectorului general şi se califică echipa care a obţinut cel mai mare punctaj, distinct, pentru fiecare probă;
Faza a III-a – naţională: se organizează de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu participarea a opt echipe pentru fiecare probă, din care şapte echipe calificate din faza zonă şi echipa reprezentativă a inspectoratului organizator.
Scopul competiţiei este de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici în cadrul a două probe: descarcerarea din vehicule şi acordarea primului ajutor calificat.
Toţi cei interesaţi să participe la această activitate sunt aşteptaţi în parcarea centrului comercial Maritimo Shopping Center în data de 11 iunie 2015, începând cu ora 08:00 și în 12 iunie 2015, începând cu ora 09:00.
 
jooble.org