Un turist care a ignorat avertismentele salvamarilor a murit înecat la Jupiter(815)


Un turist din judeţul Ialomiţa a murit înecat, sâmbătă, la Jupiter, după ce a ignorat avertismentele salvamarilor că marea este periculoasă din cauza curenţilor, pentru scoaterea sa din apă fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, un bărbat în vârstă de 26 de ani, din judeţul Ialomiţa, aflat pe litoral în staţiunea Jupiter, a intrat în apă sâmbătă după-amiază. El fusese avertizat de salvamari că marea este periculoasă şi că există pericol de înec din cauza curenţilor puternici şi a valurilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul a ignorat însă aceste avertismente şi câteva minute mai târziu trupul său a fost observat plutind pe apă.

Salvamarii nu au reuşit să-l aducă la mal deoarece era prins între stabilopozi şi au cerut ajutorul reprezentanţilor ISU Dobrogea.

Echipele de salvare s-au chinuit zeci de minute până când au reuşit să scoată trupul bărbatului dintre stabilopozi şi să-l aducă la ţărm, intervenţia lor fiind îngreunată de curenţii puternici din zonă.

Un echipaj medical a efectuat manevre de resuscitare asupra victimei, dar bărbatul nu a putut fi readus la viaţă, în cele din urmă fiind constatat decesul.

Trupul neînsufleţit a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

Sursa: Mediafax.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri