EXCLUSIV! Primarii PDL-iști dezertează din partid! Chiru habar n-are sau nu-l interesează!(1683)


După dezastrul alegerilor locale din 2012, PDL Constanţa a numărat pe degete cinci primari mari şi laţi: Vasilică Delicoti, primarul comunei Poarta Albă, Anton Burcea, primarul comunei Adamclisi, Tudorel Gurgu, primarul din Ciobanu, Eugen Iliescu, primarul localităţii Dobromir, Nicolae Horneţ, primarul din comuna Cuza Vodă, şi Nicolae Anghel, primarul localităţii Castelu.

Primarii traseişti îşi pierd mandatul

Potrivit legii, primarii care demisionează din partidul din care fac parte îşi pierd automat şi mandatul de edil local. Pentru a evita pierderea mandatului, edilii democrat liberali nu demisionează din partid, ci preferă să facă mai direct sau pe surse, anunţurile de susţinere a formaţiunilor fie de dreapta fie a celor din USL. Modelul primarilor demisionari doar în declaraţii pare să fie literă de lege (nescrisă)şi în rândul edililor din PDL Constanţa. După Congresul PDL s-a creat o ruptură între conducerea organizaţiei şi primari, în frunte cu Vasile Delicoti, care pare să se adâncească.

Delicoti eliberat din funcţie, ceilalţi cinci „fugiţi” de acasă!

Primarul comunei Poarta-Albă, Vasile Delicoti, singurul care a reiterat faptul că nu părăseşte PDL a primit în urmă cu 10 zile ordinul de încetare al mandatului. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că Delicoti nu a mai atacat în instanţă decizia ANI prin care era declarat incompatibil. Cu toate acestea, edilul eliberat din funcţie de la Poarta Albă consideră în continuare că reprezentantul Guvernului în teritoriu a comis un abuz în serviciu şi mâine va ataca în contencios-administrativ ordinul prefectului de eliberare din funcţie la Tribunalul Constanţa.
„Prefectul mă putea demite după şase luni. De atunci a trecut un an, ceea ce înseamnă că decizia prefectului este ilegală. Aş putea chiar spune că este un abuz în serviciu. Am atacat ordinul la Tribunal şi în apoi voi şti dacă mă întorc la primărie sau nu”, a declarat Vasile Delicoti.

Nicolae Anghel şi Nicolae Horneţ, în discuţii cu Forţa Civică

Nicolae Anghel, care este încă membru al PDL a fost un susţinător fervent al Elenei Udrea la ultimul Congres al partidului. Atunci s-a produs şi ruptura definitivă dintre el şi PDL şi mai ales de conducerea organizaţiei reprezentată de senatorul Gigi Chiru. Nicky, cum îl alintă colegii de “partide”, frecventează deja Forţa Civică a lui Dănuţ Culeţu. Acesta din urmă l-a ofertat încă din perioada în care Anghel stătea pe un butoi de pulbere şi urma să fie exclus din PDL. În această nouă aventură politică, Anghel l-a târât şi pe colegul său de la Cuza Vodă, Nicolae Horneţ, un primar care nu mai are niciun fel de comunicare cu judeţul PDL-ist.

Tudorel Gurgu, mai aproape de Mişcarea Populară

Primarul din Ciobanu aşteaptă finalul de mandat pentru a-şi lepăda haina PDL-işti în favoarea Mişcării Populare care a început strângerea de semnături pentru constituirea unei formaţiuni politice. Dacă va exista o fuziune între Mişcare, Forţa Civică, PNŢCD şi PDL, Gurgu va sări din lac în puţ, poate însă cu mai multe şanse în faţa PSD. Gurgu este cunosc ca un apropiat al fostului prefect Claudiu Palaz.

Burcea şi Iliescu, sub aripa protectoare a PSD!

Primarii din Adamclisi şi Dobromir - Anton Burcea şi Eugen Iliescu sunt membri PSD fără carnet de partid. Pentru că legislaţia nu le permite să dezlege lesa ci doar s-o mai slăbească, cei doi sunt oficial membri PDL însă beneficiază de ceva vreme de sprijin discret dar susţinut atât din partea Consiliului Judeţean cât şi a responsabilului PSD din zonă, după modelul Tudor Nădrag –primar al oraşului Hârşova în mandatul 2008-2012.


Chiru n-a fost niciodată în judeţ!

Contactaţi telefonic, mare parte a primarilor nominalizaţi s-au declarat total nemulţumiţi de modul în care preşedintele Chiru îşi exercită mandatul. Cu toţii spun că liderul lor nu a ajuns niciodată în teritoriu pentru a le prelua problemele şi nici nu sunt invitaţi la partid. Acesta este poate cel mai important motiv pentru care nici unul nu exclude în 2016 o candidatură din partea altor formaţiuni politice. Ca de obicei, în ultimul timp, senatorul Gigi Chiru nu a putut fi contactat!
 




jooble.org