Cum explică Gigi Chiru absența la votului lui Șova. Reacția lui Vasile Blaga

Cum explică Gigi Chiru absența la votului lui Șova. Reacția lui Vasile Blaga(1070)


Senatorul Christian Gigi Chiru a anunțat astăzi de ce a lipsit din plenul Senatului la votul privind încuviinţarea reţinerii şi a arestării lui Dan Şova.

„Mă aflu într-o deplasare privată, în afara ţării, programată din bani personali, cu câteva luni înainte de acest vot. Voi prezenta dovezi în acest sens și voi oferi explicaţii în faţa conducerii partidului, dacă se va cere acest lucru.
Pe de altă parte, resping vehement asocierea mea cu PSD și vă spun că este o temă total falsă şi fără fundament. Acest lucru se confirmă prin activitatea parlamentară şi prin cea din partid. Mai mult, subliniez faptul că, la votul precedent în cazul Şova, am votat pentru încuviinţarea reţinerii, aşa cum aş fi făcut şi în cazul votului de ieri, dacă aş fi putut fi prezent în sală. Susțin demersul juștiției, iar Parlametul nu ar trebui să fie transformat de PSD în piedică, atunci când procedura o cere, căci în acest fel se decredibilizează și mai mult această insitutiție fundamentală a democrației din România. Sunt de părere că PSD-ul nu ar trebui să-l ascundă pe senatorul Șova în Parlament, ci să-l dea pe mâna justiției“, a spus Chiru.

Evenimentul Zilei scrie că liberalii absenţi puteau răsturna votul de marţi, iar solicitarea procurorilor anticorupţie putea fi aprobată. De la PNL au absentat cel puţin şapte senatori, potrivit publicaţiei citate.

Întrebat cât de mult au cântărit aceste absenţe, Vasile Blaga a răspuns: "Nu există nici un motiv, exceptând-o pe doamna Boagiu, care este la reuniunea Partidului Popular European extrem de importantă de la Oslo, unde Partidul Naţional Liberal a fost primit cu drepturi depline în PPE ca succesor al Partidului Democrat Liberal şi este cu domnul europarlamentar Buşoi la Oslo, în rest nu există nici un fel de motivare şi lucrul ăsta îl vom discuta foarte serios faţă de absenţa colegilor noştri. Dar pe de altă parte, să lăsăm ipocrizia la o parte, nu noi am votat împotriva cererii DNA-ului, noi toţi am votat la vedere pentru susţinerea cererii DNA-ului şi alături de noi au mai fost şi alţi parlamentari ieri, de la 53 până la urmă s-a ajuns la 66 de voturi".

Întrebat ce riscă senatorii absenţi, co-preşedintele PNL a replicat: "Întotdeauna o să discutăm lucrurile astea în interiorul partidului şi eu cred că va trebui să luăm măsuri, pentru că astfel de voturi, cum este şi cel pentru moţiunea de cenzură pe care o vom depune sunt extrem de importante în economia politică. Nu văd ce ar fi avut ei mai important de făcut decât să nu fie în plenul Senatului".
jooble.org