Peste trei tone de rapană confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

Peste trei tone de rapană confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni(747)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând 10 cetăţeni români care transportau, cu cinci ambarcaţiuni cu motor, cantitatea de 3.119,28 kilograme melci de mare din specia rapană fără documente justificative.

În urma acţiunii desfăşurate în zona Periboina au fost ridicate în vederea confiscării bunuri evaluate la aproximativ 75.000 de euro.

În data de 30.05.2015, în jurul orei 19.00, în baza unui plan de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au desfăşurat o amplă acţiune în zona Periboina, judeţul Constanţa, unde au oprit pentru control cinci ambarcaţiuni cu motor, în care se aflau 10 persoane de sex masculin.
În urma controlului, în cele cinci ambrcaţiuni a fost depistată cantitatea de 3.119,28 kilograme melci marini din specia rapană, precum şi două unelte de pescuit comercial (beam-traul), pentru care persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, nu au putut prezenta documente justificative. De asemenea, bărbaţii nu deţineau documente legale nici pentru activitatea de pescuit comercial desfăţurată în zonă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de rapană pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, precum şi cele cinci ambarcaţiuni din fibră de sticlă, motoarele acestora şi uneltele de pescuit comercial, bunuri cu o valoare totală de aproximativ 75.000 de euro.
Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit fără licenţă, deţinere şi transport fără documente legale a peştelui, icrelui sau produselor din peşte, folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi conducere a unor ambarcaţiuni fără brevet.
 
jooble.org