Prima ediţie a Cupei „Gheorghe Ţiţeica” la tenis, mers pe bicicletă şi pe role

Prima ediţie a Cupei „Gheorghe Ţiţeica” la tenis, mers pe bicicletă şi pe role(1560)


În perioada 23-28 mai 2015 au avut loc la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa întreceri sportive reunite într-un proiect intitulat „Cupa Gheorghe Ţiţeica”. Este primul an în care timp de şase zile peste 200 de elevi ai acestei instituţii de învăţământ au fost angrenaţi într-o competiţie ce a promovat fair-play-ul, dorinţa de a fi cel mai bun şi forţa de a te autodepăşi în tot ceea ce faci.

Aneta Dragnea, directorul şcolii, şi Asociaţia de Părinţi a Şcolii „Gheorghe Ţiţeica”, printr-unul dintre reprezentanţii săi, Aurelian Ivaşcu, considerând că este nevoie ca cei mari şi mici să fie stimulaţi în direcţia cultivării aptitudinilor lor sportive şi a gustului pentru mişcare, au iniţiat acest proiect alături de Ioana Stancu, profesor de sport
Partenerii Şcolii „Gheorghe Ţiţeica” pentru buna derulare a proiectului au fost: Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Clubul Sportiv „Farul” şi Liceul cu Program Sportiv „N. Rotaru”. Cei mai mulţi dintre elevii participanţi au aparţinut ciclului primar, sporturile la care aceştia s-au întrecut fiind tenisul, mersul pe bicicletă şi pe role. Şcolarii din ciclul gimnazial au participat la meciurile de tenis la categoria conformă vârstei lor.
La festivitatea de premiere de joi, 28 mai, medaliile şi cupele au fost decernate de domnul Ilie Floroiu, directorul Clubului Sportiv „Farul”, un model pentru sportul de performanţă constănţean. La secţiunea de tenis pentru băieţi, câştigătorii au fost Constantin Andrei (8-10 ani), Stavrositu Ştefan (10-12 ani) şi Berechet Vasile (12-14 ani), iar la tenisul feminin Ivaşcu Alexia Maria (8-10 ani) şi Împăratu Ana (12-14 ani). La concursul de biciclete, locul I a fost ocupat de Iuruc Cristiana (clasele I-II) şi Mărgărit Sara (clasele III-IV), la fete, şi de Ocheşel Răzvan Mihai (clasele I-II), respectiv Şacu Andrei (clasele III-IV), la băieţi. Premiul I la concursul de role pentru băieţi a fost adjudecat de Călinţaru Mihai (clasele I-II) şi Şacu Andrei (clasele III-IV), iar pentru fete de Neculache Crina (clasele I-II) şi Dîrlăiane Anastasia (clasele III-IV).
Manifestarea a fost o reuşită, iar părinţii au participat în număr mare alături de copiii lor, susţinând efortul şcolii de a promova sportul şi, prin aceasta, un stil de viaţă sănătos.
 
jooble.org