PDL, partid pe persoană fizică sau ziua în care opoziţia a murit

PDL, partid pe persoană fizică sau ziua în care opoziţia a murit(1999)


Democrat-liberalii l-au ales pe Vasile Blaga preşedintele PDL cu 2404 de voturi, Elena Udrea a obţinut 2013 iar Monica Macovei - 209, au fost înregistrate 40 de voturi nule. Blaga obţine astfel un nou mandat în fruntea PDL, din primul tur de scrutin. Emil Boc şi Vasile Blaga au fost liderii care au ridicat sala în picioare şi au fost apaludaţi. Traian Băsescu a declarat în debutul Convenţiei că a venit să vadă dacă în continuare are puncte comune cu PDL care să-i facă parteneri pentru viitor. Şi discursul Elenei Udrea a fost aplaudat de susţinătorii săi. La eveniment au participt peste 4500 de delegati din organizatiile teritoriale. Fiecare candidat a avut câte un reprezentant la fiecare secţie de votare din totalul de 48. În total, 144 de membri ai PDL din cele trei tabere au supravegheat votul. În comisia de numărare şi validare a voturilor au fost prezenţi şi trei reprezentanţi ai delegaţiei de la Constanţa: Ionuţ Anghel, Daniel Boanfă şi Florin Gavrilă.

Imediat după ce a început procedura de vot, Elena Udrea şi susţinătorii său au spus că unii dintre delegaţi nu se regăsesc pe listele de vot iar alţii sunt trecuţi greşit.

Deputatul PDL a precizat că va discuta cu organizatorii, pentru a vedea ce se întâmplă. „Sunt foarte mulţi, iar la cum este competiţia, la cum stau lucrurile, este evident că dacă vorbim de câteva sute de voturi este important. Vreau să verific în câte organizaţii au fost astfel de probleme - delegaţi care nu se regasesc pe liste sau care au găsit prenume diferite de ale lor. Dacă de la fiecare organizaţie iei 7-8 voturi, poţi avea o eroare la vot de 500 de voturi, ceea ce este foarte mult”, a spus Udrea.

Votul s-a încheiat în jurul orei 16.30 şi după o oră şi jumătate au apărut pe surse şi rezultate partiale. În toate dintre ele, Blaga conducea ba cu 60%, ba cu 57%. Vin şi rezultatele aproape finale..Vasile Blaga a câştigat, cu 2404 de voturi, Elena Udrea a obţinut 2013 iar Monica Macovei – 209. Blaga obţine un nou mandat în fruntea PDL, după un singur tur de scrutin. Udrea contestă rezultatul şi cere renumărarea voturilor pe motiv că sunt 300 de voturi în plus faţă de cvorumul anunţat iniţial. Comisia a acceptat, voturile sunt numărate din nou – pe surse. Este anunţată contestaţia de la tribună. În sală delegaţii huiduie. Contestaţia a fost respinsă. Mircea Toader anunţă rezultatul votului. Numarul de delegaţi - 4615, numărul voturilor valabil exprimate - 4567, 48 anulate. Macovei - 209 voturi , Udrea - 2014 voturi , Blaga – 2344. „România dreaptă, Politica dincolo de orizont (se corectează)… dincolo de lozinci 2344. „De emoţie am spus şi eu dincolo de orizont, mă scuzaţi domnule preşedinte”, a spus Mircea Toader, înainte de a-l declara preşedinte pe Vasile Blaga. Între timp, un copil de la Suceava a urcat pe scena pentru a interpreta o melodie populară, în timp ce sala scandează unitate şi PDL. Urmează susţinătorul moţiunii Udrea, Cristian Petrescu care a anunţat că a depus o contestaţie şi că susţinătorii Elenei Udrea nu recunosc rezultatul. Sala îl huiduie şi scandează „ruşine”! Convenţia se termină şi liderii PDL sunt chemaţi în sediul din Modrogan.

Traian Băsescu: „Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despărţit definitiv..

Preşedintele Traian Basescu a afirmat, într-un mesaj video postat sâmbătă seara pe pagina sa de Facebook, că a vazut finalul Convenţiei PDL, iar modul în care aceştia „nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună „definitiv şi pentru totdeauna, adio Partid Democrat, astăzi ne-am despărţit!”. El a spus că se va dedica construcţiei unei alte soluţii de drepta şi că nu va face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. În urmă cu două săptămâni se vehicula informaţia că Elena Udrea va rupe partidul în cazul în care va pierde şefia PDL.

Delegaţia de la Constanţa a ţinut să iasă în evidenţă la Convenţia PDL

111 delegaţi de la Constanţa au fost prezenţi sâmbătă la Romexpo la Convenţia PDL. Gigi Chiru a ascultat în picioare discursul lui Blaga. O parte din delegaţia de la Constanţa a fluturat pancarde cu Blaga - preşedinte! Voturile delegaţiei au fost mixte. George Măndilă a votat cu Monica Macovei, primarii şi deputatul Gheorghe Florin cu Elena Udrea iar Chiru şi sustinătorii lui cu Vasile Blaga.
După anunţarea votului, primarii PDL de la Constanţa au anunţat că demisia din BPJ, dupa ce cel puţin 5 delegaţi au fost schimbaţi din mers de conducerea organizaţiei. Primarul de la Poarta Albă, Vasile Delicoti a anunţat că se retrage din BPJ după evenimentele de la Convenţie. „Chiru a schimbat delegaţii aşa cum a vrut el, eu n-am putut să-mi numesc delegaţi însă ne-am trezit în sală printre delegaţi cu oameni pe care nu-i aprobasem în Colegiul Director. Eu mă retrag din Biroul Judeţean, să rămână Chiru cu şoferul, cu nevasta şi cu strategul său să facă partidul la Constanţa”, a spus Delicoti.
Şi primarii de la Castelul, Nicolae Anghel şi Niculae Horneţ (Cuza Vodă), Eugen Iliescu (Dobromir), Tudorel Gurgu (Ciobanu), Toni Burcea (Adamclisi) vor renunţa să mai vină pe la partid.
Primarii susţin că preşedintele Chiru nu este legitimat de voturi să îi tragă la răspundere : „Un personaj care a devenit senator cu ajutorul calculatorului nu este legitimat nici măcar să ni se adreseze, nu să ne tragă la răspundere. Partidul nu mai există în teritoriu, actualul preşedinte nu a venit nici măcar o dată să ne întrebe ce probleme avem, să se interese de problemele comunităţilor noastre”, susţin primarii.


Va fi Boanfa consilier local municipal la Constanta?

Daniel Boanfă a fost membru în Comisia de numărare a voturilor de la Convenţia PDL, alături de Ionuţ Anghel şi Florin Gavrilă. Surse din partid susţin că Boanfă ar fi dispus să răspundă la orice chemare a preşedintelui Chiru în speranţa că va fi desemnat consilier local municipal, deşi Chiru le-a promis acelaşi post şi lui Stelian Gima dar şi lui Aurelian Ivaşcu.

Şi ultima întrebare…

Domnule Chiru, au fost şoferul şi soţia dumneavoastră, d-na Violeta Munteanu - delegaţi cu drept de vot la Convenţia PDL aşa cum susţin o parte dintre delegaţi?!! Şi suplimentar, ce delegaţi aţi lăsat acasă şi care au fost motivele schimbării acestora?

Vom reveni..
 
jooble.org