Zeci de mii de articole nedeclarate, confiscate în portul Constanţa Sud Agigea(759)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 52.177 articole diverse care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare totală de aproximativ 98.000 lei.

În data de 26.05.2015, în intervalul orar 08.30 - 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost identificate 52.177 articole diverse (obiecte de uz casnic, veselă bucătărie etc.), marfă nedeclarată la intrarea în ţară, în valoare de aproximativ 98.000 lei.
Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean iranian, cu vârsta de 53 de ani şi reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
jooble.org