Braconaj piscicol pe lacul Caraburn(872)


Poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşuraseră activităţi de pescuit în mod ilegal, de la care au ridicat în vederea confiscării 14 de plase de pescuit în lungime de 570 metri şi cantitatea de 38 kilograme peşte din specii diferite.

În data de 26.05.2015, în jurul orei 05.10, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea i-a depistat, pe malul lacului Caraburn, de pe raza localităţii Baia, pe B.V.C. în vârstă de 20 de ani şi T.N. în vârstă de 25 de ani, având asupra lor mai multe plase de pescuit tip monofilament cu captură de peşte.

În urma verificărilor au fost descoperite 14 plase tip monofilament în lungime de 570 metri şi 38 kilograme de peşte din speciile caras şi babuşcă.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată la o societate comercială de profil, conform procedurilor legale, plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanelor în cauză, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de,,deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.a din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri