Nave de război în Marea Neagră

Nave de război în Marea Neagră(627)


12 nave militare româneşti şi două nave militare străine participă la Exerciţiul TRIDENT POSEIDON 2015, în perioada 22-28 mai.

Dragorul Maritim SHKVAL, cu pavilion Bulgaria, a acostat vineri, 22 mai, în portul militar Constanţa, iar duminică, 24 mai, a sosit şi distrugătorul american USS ROSS, aflat pentru a doua dată în România.

Exerciţiul "Trident Poseidon 2015" este organizat, în premieră, de Forţele Navale Române, fiind secvenţa navală a exerciţiului multinaţional "Romanian Trident 2015", condus de către Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major General.

Pe timpul staţionării navelor străine în portul Constanţa, militarii români şi străini participă la ateliere de lucru comune, organizate la bordul navelor, pentru stabilirea modalităţilor de acţiune, care vor fi executate pe mare, în timpul exerciţiilor şi tragerilor de luptă.

Cele 14 nave militare vor ieşi în largul mării luni, 25 mai, pentru a realiza exerciţii comune şi trageri de luptă, exersând proceduri specifice de răspuns în situaţii de criză. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri