Jandarmii constănțeni - zeci de misiuni(549)


Jandarmii constănțeni au executat în ultimele zile 90 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, misiuni ce au avut drept finalitate aplicarea a 46 de sacţiuni contravenţionale, dintre care 10 avertismente scrise şi 36 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 6000 lei. Aceștia au constatat 33 fapte de natură penală, dintre care 28 în mod independent şi cinci în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 35 de făptuitori. Cele mai multe fapte constatate independent au fost pe linia contrabandei cu ţigări şi a consumului de substanţe cu efect halucinogen.

Marţi, circa 100 de jandarmi constănţeni au participat la acţiunile coordonate de D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa, ce au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în savârşirea infracţiunii de proxenetism. Au mai fost executate şi 60 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, o misiune în sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa şi una în colaborare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Constanţa pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de arbori executorii.

De asemenea, , jandarmii au surprins în Constanţa, cinci persoane care aveau asupra lor joint-uri şi 17 pacheţele de staniol care conţineau o substanţă vegetală halucinogenă de culoare verde. Trei au fost descoperiţi în zona Gării şi alţi doi, după numai câteva ore, în zona Far.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.
jooble.org