Braconieri pe Grindul Flămânda(412)


Ieri, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea, în cooperare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au oprit pentru control, în zona Grindului Flămânda, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau M. DRAGOŞ de 22 ani şi U. ROBERT-CRISTIAN de 19 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.

În urma controlului, în ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 34 kilograme peşte proaspăt din speciile crap şi şalău, precum şi trei plase de pescuit tip setcă din fir textil.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit în lungime de 150 metri, iar bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „nedeţinerea licenţei de pescuit comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
jooble.org