Oferte speciale pentru minivacanţa de Rusalii şi Ziua Copilului(911)


Şi în acest an, Asociaţia Litoral – Delta Dunării vine în întâmpinarea turiştilor care îşi vor petrece mini-vacanţă de Rusalii pe Litoralul Românesc sau în Delta Dunării, prin centralizarea şi promovarea ofertelor din cele două destinaţii.

Astfel, în funcţie de dotările hotelului, pachetele de cazare pentru 2, 3 sau 4 nopţi includ accesul gratuit la piscină, saună, fitness, organizarea unor seri cu muzică live românească sau grecească, precum şi petreceri speciale pentru copii, cu tombole şi ateliere de creaţie. Preţurile acestor pachete pornesc de la:

Mamaia
2 stele: 50 lei/persoană/noapte
3 stele: 60 lei/persoană/noapte, cu mic dejun inclus
4 stele: 130 lei/persoană/noapte, cu mic dejun inclus, sau 150 lei/persoană/noapte, cu demipensiune şi acces la piscină
5 stele: 325 lei/persoană/noapte, cu demipensiune, acces la plajă, piscină, sala de fitness şi loc de joacă pentru copii.

Eforie Nord
3 stele: 70 lei/persoană/noapte, cu mic dejun inclus
4 stele: 265 lei/persoană/noapte, cazare cu demipensiune, spa şi activităţi pentru copii
Venus
4 stele: 81 lei/persoană/noapte, cu mic dejun inclus, program artistic, piscină, fitness

Murighiol (judeţul Tulcea)
Pensiune 3 stele: 120 lei/persoană/noapte, cazare cu pensiune completă

Crişan:
4 stele: 370 lei/persoană/noapte, cazare cu pensiune completă, transfer Murighiol-Crişan, excursii pe canale, excursie la Pădurea Letea 

De asemenea, asociația a comunicat și câteva din evenimentele şi posibilităţile de agrement din această perioadă.
Litoral :
28 - 31 mai EXPOFLOWERS, ediţia a XXIII –a, Mamaia: Salon de flori , plantre decorative, aranjamente florale, amenajare grădinii, spaţii verzi şi echipamente pentru grădinărit
29-31 mai: SMART DRIVING SERIES, Maritimo Shopping Center
29-31 mai: ZILELE ORAŞULUI OVIDIU (Nico feat. Cabron, 3SudEst, Voltaj, BUG Mafia)
29 mai – 1 iunie: BAZAR MULTICULTURAL la Constanţa, Str.Ştefan cel Mare nr.20C – Gastronomie, porturi populare, artă şi artizanat, tradiţii şi cultură.
30 mai: LATIN FEVER DANCE CUP, ediţia a cincea, la Palatul Copiilor Constanţa
30-31 mai: FESTIVALUL CÂNTECULUI POPULAR “ELENA ROIZEN” – Ovidiu (Centrul Cultural Elena Roizen)
31 mai: CROSUL ORAŞULUI OVIDIU, ediţia a două
31 mai: CUPA ORAŞULUI OVIDIU LA FOTBAL, ediţia a două (finală – în incinta Academiei de Fotbal Gh. Hagi)
31 mai: TOMIS KIDS DUATHLON, ediţia I, în Piaţă Ovidiu Constanţa
1 iunie: ZIUA COPILULUI la Biblioteca Judeţeană I.N.Român Constanţa – concursuri pe teme literare şi de cultură generală, expoziţii de desene şi origami, vizite organizate, proiecţii de filme pentru copii
1 iunie: “BĂRCUŢA COLORATĂ” - Eveniment dedicat copiilor - la Maritimo Shopping Center.
1 iunie, ora 20: piesă de teatru “VINE BARZA!”, la Casă de Cultură din Constanţa

Asociația recomandă și:
• Tur aerian al staţiunii Mamaia cu Telegondolă;
• Coborâre cu tiroliana pe plajă Modern (Constanţa);
• Vizite la muzee: Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul de Artă Populară Constanţa, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Planetariu, Acvariu, Delfinariu, Microrezervatie), Muzeul Marinei Române, Muzeul Militar Naţional, Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia;
• Croaziere la Insula Ovidiu (unde va aşteaptă un restaurant cu specific pescăresc), seri dobrogene la Nuntă Zamfirei din Eforie Nord şi degustări de vinuri la Murfatlar, zboruri de agrement la aerodromul din Tuzla, Jeep Safari la Cheile Dobrogei.
• Excursii şi tururi locale - croazieră de o zi în Delta Dunării, excursie la Adamclisi, Mănăstirea Dervent şi Sf. Andrei, vizite la Cetăţile Enisala şi Histria;
• Relaxare în mijlocul naturii, în Parcul de aventuri de la Neptun
• Călărie la Herghelia Mangalia şi Centrul de Echitaţie Hippolita (comună Lumina)


Tulcea :
29-31 mai: FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE ETNO-JAZZ DOBROJAZZ, ediţia a două

4-6 iunie: RALIUL DELTEI , eveniment revenit în anul 2013 în campionatul intern de raliuri după o pauză de 13 ani. Organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea şi al U.A.T. Mun. Tulcea.

Va mai recomandă:
• Croaziere pe canalele din Delta Dunării;
• Tururi de birdwatching, pescuit şi degustarea bucatelor tradiţionale deltaice;
• Vizită la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, muzeele şi mănăstirile din judeţul Tulcea;
• Expediţii şi călărie în Parcul Naţional Munţii Măcinului;
• Sejur şi cură helio-marină pe plajele de la Sf. Gheorghe şi Sulina.

Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării: “Ca de obicei, am început în forţă sezonul estival pe Litoralul Românesc. În mini-vacanţa de Rusalii continuăm să atragem turişti prin tarife atractive, programe şi oferte speciale, condiţii de cazare pentru toate bugetele şi o serie bogată şi atractivă de evenimente. Va fi o vară fierbinte, în care strategia noastră de dezvoltare a traficului turistic şi de promovare a destinaţiei ne va aduce o creştere a numărului de turişti pe care îi vom atrage în acest sezon pe Litoralul românesc şi în Delta Dunării.”
Declaraţie Dragoş Gociman, Vicepreşedinte Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării: “Pentru mini-vacanţă de Rusalii, gradul de ocupare a unităţilor de cazare din Delta Dunării este aproape 100%. Românii vin în număr mare în Delta Dunării, în perioadele în care sunt sărbători religioase sau zile libere oficiale (Paşte, 1 mai, Rusalii etc.). Ar fi de dorit ca şi statul român să se implice în promovarea externă a Deltei Dunării, astfel încât să vină turiştii străini în perioadele în care turiştii români sunt în număr mai mic.” 
jooble.org