Ambasadoarea Norvegiei în România, în vizită în comuna Cumpăna(380)


O delegaţie oficială condusă de Excelenţa Sa, doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasadorul Norvegiei în România, se va afla în vizită în comuna Cumpăna, vineri, 22 mai 2015, cu începere de la ora 13.30. Vizita de lucru pe care o întreprinde doamna ambasador în comunitatea noastră are loc ca urmare a demarării proiectului “Centre socio-educative în comunele Cumpăna (judeţul Constanţa), Vînători-Neamţ (judeţul Neamţ) şi Prundeni (judeţul Vâlcea)”. În cadrul proiectului se vor desfăşura ateliere de creaţie - pictură pe lemn, pictură pe sticlă, pictură pe ceramică, pictură pe pânză, încondeiat de ouă, împletituri şi aranjamente vegetale din plante uscate – cu meşteri recunoscuţi pe plan naţional, în scopul dezvoltării creativităţii, cât şi în scopul cunoaşterii şi respectării tradiţiilor locale.

Primul moment al vizitei delegaţiei oficiale în Cumpăna se va desfăşura la sediul Primăriei, unde ambasadoarea va purta discuţii cu domnul Florin Neagu, Viceprimar, şi cu echipa de proiect. Aceasta va vizita şi amplasamentul viitorului centru ce se va construi în comuna Cumpăna şi va fi aşteptată în sala Căminului cultural pentru vizionarea unui scurt program artistic susţinut de ansamblurile de balet şi folclor din comunitate: Şcoala de balet “Nicolae Spirescu” şi Ansamblul folcloric “Boboceii Cumpenei”.

De asemenea, pe parcursul vizitei de lucru, vor avea loc discuţii împreună cu reprezentanţii administraţiei publice locale privind oportunităţile viitoare de colaborare şi cooperare în cadrul viitoarelor proiecte europene.
Menţionăm că în anul 2012, la Cumpăna s-a finalizat proiectul „Extinderea reţelei de canalizare şi reabilitarea conductei de refulare ape menajere”, finanţat prin Programul de Cooperare Norvegian/Mecanismul Financiar SEE.
jooble.org