GALERIE FOTO. Concert caritabil pentru Maria Isabela

GALERIE FOTO. Concert caritabil pentru Maria Isabela(617)


Mai mulți constănțeni au organizat, miercuri seară, un concert caritabil pentru Maria Isabela, o fetiță de un an, care suferă de epilepsie.

Aceasta s-a născut prematur și a fost depistată cu peste 20 de afecțiuni neuro-psiho-motorii.

„Chirurgical nu se poate face nimic. Trebuie să urmăm kineto-terapia. Nu știu dacă pentru un an, doi sau trei. Nu știm dacă sunt șanse de recuperare completă. Ea are acum probleme cu ochișorii. Noi nu știm dacă vede sau nu“, a spus Sorin Raiciu, tatăl Mariei, pentru TV Neptun.

Potrivit sursei citate, Maria este internată cu mama ei la un spital din Capitală. Fiecare lună de tratament necesită câteva mii de lei. O șansă de salvare există la o clinică de recuperare din Ucraina, dar costurile se ridică la câteva mii de euro, bani de care părinții copilei nu dispun.

„Este deja a doua activitate pentru Maria și ne gândim la o a treia activitate, deoarece ea are nevoie de bani lunar, pentru tratament și pentru a se face bine. Orice bănuț este pentru Maria și pentru ea contează orice sumă“, a spus Carmen Lungu, director Crucea Roșie Constanța. Să facem tot ce e posibil. Dacă e posibil să facem încă unul și încă unul, alte spectacole, ca să putem salva acest copilaș. Este un dar de la Dumnezeu să ai un copil“, a spus Fănică Mihai, profesor de vioară, citat de TV Neptun.

Demersului caritabil i s-au alăturat mai mulți profesori și elevi de la Colegiul Național de Arte “Regina Maria” din Constanța, dar și doi tineri pictori.

”Participanții au apreciat spectacolul. Tinerii violoniști au fost extraordinari, iar interpretarea duo-ului Mihai (Daniel și Fănică) este demn de oricare mare sală de spectacol din Europa. Interpretarea lor a fost impresionantă. Spațiul și acustica de asemenea au îmbogățit farmecul spectacolului. În zona intrării am organizat o mică recepție după spectacol, acolo unde tinerii pictori Oana Unciuleanu și Otto Constantin au expus câteva picturi. Am admirat lucrările și am stat de vorbă, am povestit și am împărtășit impresii despre concert. Ne-am dorit, cu ocazia acestui eveniment, pe lângă sprijinul acordat Mariei, să arătăm că suntem o comunitate unită și că știm să apreciem artiștii și să ne bucurăm de ei”, a declarat Andrei Chivu, voluntar Crucea Roșie, unul dintre organizatori.

Donații pentru Maria se pot face în contul deschis de mama sa, Mihaela Șoacăț: RO84RNCB0811145231610001.
 
jooble.org