ATENȚIE! La ce metodă de furat apelează escrocii(521)


La data de 10.05.2015, ora 14.20, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi, de către o femeie în vârstă de 71 ani, din Constanţa, cu privire la faptul că, în ziua de 10.05.2015, intervalul orar 10.30-11.00, în timp ce se deplasa pe strada Ştefan cel Mare, a fost acostată de către două persoane necunoscute, un bărbat şi o femeie, care i-au solicitat în scopul cumpărării, lănţişorul pe care-l purta la gât de 3 gr., cerceii şi o brăţară, toate din aur.
Ulterior, aceştia s-au răzgândit înapoindu-i bijuteriile.


Mai târziu, partea vătămată a observat că cei doi au înlocuit bijuteriile cu altele din material galben şi, la mai bine de 3 ore de la eveniment, a decis să anunţe Poliţia, care a demarat cercetările în vederea identificării autorilor şi tragerii la răspundere penală a acestora.

Pentru a preveni astfel de situaţii, poliţiştii recomandă:


- Nu acceptaţi propuneri ce par a fi tentante de la persoane străine, întâlnite ocazional, pe stradă.
- Fiţi suspicioşi şi vigilenţi când sunteţi abordaţi de persoane necunoscute.
- Când vă deplasaţi prin zone aglomerate sau necirculate, fiţi atenţi la bunurile personale, nu vă expuneţi la vedere bijuteriile, telefonul mobil şi manifestaţi atenţie sporită asupra poşetelor, genţilor şi portmoneelor.
- Dacă sunteţi victimă sau martor într-o situaţie de acest gen, încercaţi să reţineţi semnalmentele infractorilor şi sesizaţi de urgenţă POLITIA la telefonul de urgenţă 112!
 
jooble.org