25 de ani de învățământ medical dobrogean(879)


Cu prilejul împlinirii a 25 de ani de învățământ medical, Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează, în perioada 14 – 16 mai a.c., o serie de manifestări științifice și festive menite a marca acest important eveniment din istoria universității. Vor participa cadre universitare din mai multe centre ale țării, decani, specialiști, doctori de renume și totodată, prieteni și colaboratori care au pus umărul la crearea unei facultăți de medicină la Constanța în anul 1990.

Gala festivă se va desfășura vineri, 15 mai, de la ora 12.00, la sediul Facultății de Medicină, Amfiteatrul A2.
În preambulul manifestării, în Sala Senatului, de la ora 11.00, la propunerea Facultății de Medicină, cu aprobarea Senatului Universității „Ovidius” din Constanța, se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa prof.univ.dr. Alexandru Teodor Ispas, de la Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, pentru întreaga sa activitate didactică și de cercetare în slujba medicinii și a învățământului medical românesc. Profesorul a participat la coagularea structurilor Facultăţii de Medicină constănțene, la primirea primilor studenți în 1990, la examenele de absolvire și licență ale primelor serii de absolvenți, la acreditatea Facultăţii, la evaluarea spaţiilor didactice, a programelor analitice, a dotărilor materiale, urmărind, ca secretar al comisiei de medicină a Consiliului Naţional de Evaluare Academică şi Acreditare, evoluţia ascendentă permanentă, până la nivelul prezent astăzi.

Manifestările dedicate împlinirii a 25 de ani de învățământ medical mai cuprind:
- Congresul „Zilele Medicale Dobrogene”, organizat de Facultatea de Medicină în perioada 14 – 16 mai, în Corpul B din Campusul Universitar. Lucrările congresului încep joi, 14 mai, de la ora 9.00, iar printre temele abordate la această ediție a congresului se numără actualități în managementul reformei sistemelor medicale, curs Medicină Hiperbara, curs Management sanitar ș.a.

- Congresul cu participare internațională „Practici actuale în Medicina Stomatologică“, organizat de Facultatea de Medicină Dentară în perioada 14 – 16 mai, în Corpul B din Campusul Universitar. Lucrările congresului încep joi, 14 mai, de la ora 9.00. Vor susține comunicări științifice decani și cadre universitare din București, Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara, Chișinău și gazdele din Constanța. Vor fi prezentate tehnicile curente și tehnologiile moderne din domeniu.
jooble.org