Contrabandă cu... abajururi(677)


Ieri, în intervalul orar 11.00 – 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Cluj.

În urma controlului au fost identificate 550 de accesorii pentru iluminat (abajururi din sticlă), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 110.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri