Ministrul Vosganian, la Mamaia: Forum pe tema reindustrializării României

Ministrul Vosganian, la Mamaia: Forum pe tema reindustrializării României(993)


Revista “Finanţe şi Afaceri”, publicaţie a grupului de presă "Master Communications International", cu sprijinul Ministerului Economiei și ASPES, organizează astăzi, 7 iunie, sub genericul ”Economia Românească în context european”, la Hotel "Malibu", din staţiunea Mamaia, sala "Callatis", Forumul “Reindustrializarea României:. Mediul de afaceri. Finanțări”.

Lucrările forumului vor fi prezidate de Varujan Vosganian, ministrul Economiei.
Printre invitaţii la acest eveniment se numără parlamentari din comisiile de specialitate, secretari de stat şi reprezentanţi de vârf ai Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor Publice, ai ANAF şi BVB, CEO și directori generali ai unor Fondurilor de Investiții, ai unor companii de stat şi private, ca şi ai altor instituții financiare şi economice.România se află în fața unei mari provocări. Este obligată, pentru a supraviețui economic și a-şi reclădi competitivitatea, să înceapă urgent un nou efort de reindustrializare. Momentul este deosebit de dificil : băncile comerciale au încetinit foarte mult creditarea; guvernul este lipsit de resurse financiare; piața de capital nu dă semne de revigorare, iar investitorii instituționali sunt şi ei abia la început.

Noi abordări, pentru soluţii noi
Este nevoie de o nouă abordare şi de noi soluții. Ce trebuie făcut pentru a asigura o dezvoltare economică sustenabilă? Care trebuie să fie rolul statului în economia modernă? Poate fi regândită privatizarea companiilor de stat pentru a o face mai eficientă? Cum poate fi finanțat procesul de reindustrializare? Care va fi rolul și locul capitalului autohton în noua strategie de reindustrializare? Încotro merge Bursa de valori și piața de capital? Este mediul de afaceri stabil? Care pot fi soluțiile pentru finanțare? Toate acestea și altele vor fi abordate şi dezbătute în cadrul Forumului. Vor fi prezentate principalele direcții ale strategiei de reindustrializare, încă din faza de elaborare.
jooble.org