Averea fabuloasă și nejustificată a unui fost inspector al Gărzii Financiare(373)


Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de de 4.740.262,66 Lei (aprox. 1.143.562,32 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către TĂNASE CONSTANTIN, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare Constanța, împreună cu familia, în perioada 01 ianuarie 2000 - 31 decembrie 2011.


Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanța, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către TĂNASE CONSTANTIN, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice.


TĂNASE CONSTANTIN a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Tănase Constantin este tatăl Anastasiei, tânăra care, pe 24 august 2010, l-a accidentat pe Gheorghe Chioaru, preşedintele Federaţiei „Omenia" a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România. În urma accidentului, bărbatul şi-a pierdut un picior. Anastasia conducea un BMW X6.
jooble.org