Zeci de drogați depistați pe litoral(399)


În perioada 30.04-03.05.2015, poliţiştii B.C.C.O. Constanţa, sprijiniţi de forţe din cadrul D.C.C.O.- Serviciul Antidrog, I.P.J. Constanţa, G.M.J. ”Tomis” Constanţa şi Garda de Coastă Constanţa, au organizat şi executat, în sistem integrat, acţiuni în Staţiunile Mamaia şi 2 Mai-Vama Veche, având drept scop prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri de risc şi de mare risc, precum şi a efectuării de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fiind depistate 42 de persoane în sarcina cărora au fost reţinute 47 infracţiuni din sfera traficului şi consumului de droguri, astfel: 4 infracţiuni de trafic de droguri de risc şi de mare risc, 37 infracţiuni de deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului, 6 infracţiuni de efectuare de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În baza constatărilor efectuate în această perioadă, de către D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Constanţa au fost reţinute 2 persoane pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, apoi pe numele acestora au fost emise de către instanţă mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În urma constatărilor, au fost identificate şi confiscate, din categoria drogurilor de risc: cantitatea de 126 gr. canabis, iar din categoria drogurilor de mare risc: 102 comprimate de ecstasy, 96 gr. alte substanţe pulverulente şi 1 ml de substanţă lichidă. 
jooble.org