Braconaj în Tulcea(419)


Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat 894 metri de plasă tip monofilament şi 190 kilograme de peşte din diferite specii.

 • În data de 27.04.2015, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea în cooperare cu lucrători ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au depistat, în zona canalului Dunavăţ, de pe raza localităţii Dunavăţu de Jos, trei persoane cu vârste cuprinse între 30 de ani şi 34 de ani , în timp ce transportau cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 105 kilograme peşte din specia crap, fără a deţine documente justificative de provenienţă.

• Un alt caz a fost înregistrat în data de 28.04.2015, în jurul orei 02.30, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat, în zona localităţii Baia, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 de ani şi 43 de ani , în timp ce descărcau dintr-o ambarcaţiune mai multe plase monofilament cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite 13 plase monofilament în lungime de 894 metri şi 85 kilograme de peşte din specia caras.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 190 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi ambarcaţiunea şi plasele monofilament , bunuri evaluate la aproximativ 1000 lei.
Cei şase bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţelor Tulcea, respectiv Constanţa, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, ,, deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament” şi ,, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 
jooble.org