SE ÎNTÂMPLĂ ACUM. Percheziții la contrabandiștii de țigări(442)


În această dimineaţă, peste 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa efectuează 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Constanţa, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Din cercetări a reieşit că, în cursul acestui an, persoanele în cauză ar fi depozitat şi comercializat, către diferite persoane fizice, importante cantităţi de ţigarete netimbrate sau având aplicate banderole de marcare emise de către autorităţi străine.

Ţigaretele ar fi fost achiziţionate în mod fraudulos, în scop de revânzare, cunoscând faptul că proveneau din alte state şi că au fost introduse în România în scopuri ilicite.

Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. 
jooble.org